Betonciré badkamer

Is betonciré geschikt voor badkamer? 

Betonciré badkamer

Onze betonciré badkamer heeft de juiste kwaliteit. Voor een badkamer is het belangrijk dat de betonciré van zichzelf waterdicht is. Dus niet dat het materiaal met de afwerking waterdicht gemaakt wordt. Want dan is het ondanks wat fabrikanten zeggen in onze ogen niet geschikt voor de badkamer. Of in ieder geval niet voor de natte cel. StucAtelier werkt alleen maar met hoogwaardige materialen die van zichzelf al waterdicht zijn. Zoals bijvoorbeeld met een mortex dat oorspronkelijk werd gebruikt werd om bijvoorbeeld kelders, watertunnels en funderingen waterdicht te maken. Dit product is in de jaren decoratief doorontwikkeld en is daarom een perfect product voor een betonciré badkamer, baden en douches, maar ook voor bijvoorbeeld vijvers, zwembaden en hamans. Beton Sur Ton is ook geschikt om buiten te leggen. Het kan dus ook gebruikt worden voor een gefundeerd buitenterras of een buitenhaard. Ook ons merk Topcret baxab is enorm geschikt voor badkamers. 

Onze Topcret wordt in verschillende lagen gesmeerd. Het begint met een extreem harde base coat wat over de bestaande ondergrond wordt gesmeerd. Deze laag zorgt er voor dat het product goed hecht. Ook is het enorm goed beschermd tegen druk en scheuren. Wat zorgt voor een stabiele en stevige basis. Hierna wordt de kleur en dus het cement gesmeerd. En tot slot wordt er een top coat aangebracht. Dit systeem maakt dat het product waterbestendig is maar ook krassen-, vlekken- en hitte- en uv- bestendig. Deze laag wordt met een spatel aangebracht en kan een matte of glimmende afwerking geven. Dit kan de klant zelf beslissen. Daarbij hebben de stukadoors van Stucatelier heel veel ervaring op dit gebied en daardoor ook heel veel ondergrond kennis. We zullen altijd zorgen dat er in de natte douchebak netjes kimband in de hoeken gezet wordt en dat deze weer geëgaliseerd wordt met extra waterdichte laag zodat we de waterdichtheid echt kunnen garanderen. We inspecteren altijd de gehele ondergrond en behandelen de zwakke plekken door deze in te gazen. Oftewel Betonciré is heel erg geschikt voor de gehele badkamer, mits de juiste kwaliteit gebruikt en het laat uitvoeren door specialisten op dit gebied met de juiste materiaal en ondergrond kennis. 

Hoelang blijft betonciré mooi? 

Een betonciré badkamer is ontworpen om vele jaren mee te gaan, mits het goed wordt onderhouden en mits je de juiste kwaliteit betonciré hebt gekregen. Ook speelt de kwaliteit van de ondergrond en de intensiteit van gebruik een grote rol. De lak van het betonciré product hard 5 jaar uit en na 10 jaar is het nog steeds zo hard als wanneer het net is opgeleverd. Op het moment dat na jaren de ondergrond schraal wordt dan is het slim om weer eens een nieuwe afwerklaag te laten aanbrengen. Heb je te maken met intensief gebruik en ligt er vaak zand op bijvoorbeeld de betonciré (badkamer) vloer dan zal de lak eerder slijten dan wanneer dit niet het geval is. Want loopt je over een met zand vervuilde vloer dan ben je in feite je vloer aan het schuren. Gebruik je vaak agressieve schoonmaakmiddelen dan zal je ook sneller gebruikerssporen hebben. Laat je vuil er langere tijd in drogen dan heb je ook kans dat er op den duur toch permanente vlekken ontstaan. Dus vandaar dat gebruik enorm veel invloed heeft op de levensduur van een betonciré badkamer. Je kunt de levensduur en vlekgevoeligheid vergelijken met een matte tegel. 

Het Stucatelier werkt daarnaast met hoge kwaliteit betonciré met een goede hechting, waterdicht, een goede harde laklaag waar je dus bij juist onderhoud een lange levensduur kunt verwachten. Wij geven daarom bij normaal gebruik en onderhoud garantie op vocht/waterdichtheid. Gebruikersschade kan en zal er uiteraard op den duur altijd ontstaan. Laat dingen niet uit de hand lopen zodat we het voor beperkte kosten nog kunnen oplossen. Als er beschadiging ontstaat waardoor er water tussen kan komen zeker gelijk melden. Zo kunnen we het probleem zo snel mogelijk repareren of oplossen. Eventueel in samenwerking met een paintbrush zodat de reparatieplek zo min mogelijk zichtbaar blijft. Oftewel betonciré is een duurzaam product wat net als tegels jaren mee gaat. 

Wat kost betonciré badkamer? 

Betonciré

De prijs van een betonciré badkamer is afhankelijk van waar het op aangebracht moet worden en om hoeveel vierkante meters het precies gaat. Uiteraard speelt de kwaliteit ook een enorme rol in de vierkante meter prijs. Goedkoop is in dit geval helaas meestal duurkoop. Dat is waarom aannemers en sanitair zaken vaak wat sceptisch kunnen reageren op betonciré badkamers. Zeker voor een badkamer is het zeer verstandig om altijd te kiezen voor een bedrijf die hierin gespecialiseerd is en de juiste kennis heeft op dit gebied en daarbij een goede waterdichte kwaliteit betonciré badkamer biedt. Kosten voor kwaliteit betonciré́ in een badkamer zijn tussen de 100,- en de 150,- euro. Dit is dan inclusief materiaal en het aanbrengen, maar exclusief 9 of 21% btw per m2. Dit ligt er aan of je huis 2 jaar of ouders is. Als dit het geval is betaal je 9% belasting en anders 21%. 

Voor een juiste offerte mail een aanvraag naar info@stucatelier.nl. Laat dan weten hoe oud het huis is, waar de betonciré aangebracht moet worden en wat de adresgegevens zijn waar het werk gedaan moet worden. Verder graag aangeven wat de huidige ondergrond is? Zodat wij kunnen beoordelen of de ondergrond nog aangepast moet worden. Stuur een ontwerptekening en/of bouwtekening mee van de ruimte(s) die uitgerekend moeten worden. Met de juiste gegevens kunnen we een juiste offerte maken. 

Wil je in droge ruimtes een betonciré-achtige uitstraling op je wanden?

Wil je in droge ruimtes een betonciré-achtige uitstraling op je wanden? En vind je betonciré daar te kostbaar voor. Zoals bijvoorbeeld in de woonkamer, keuken, hal of slaapkamers of wanden in een bedrijfspand dan is het ook mogelijk om een kalkstuc te kiezen die ligt qua prijs een heel stuk lager. Labour of Lime zoals de kalkstuc heet bij StucAtelier wordt ook als betonciré gelijk in kleur aangebracht op de wand en heeft dezelfde soort uitstraling. Wel iets puurder en matter omdat het niet een waterdicht product is. Maar op een foto zie je al helemaal geen verschil sommige betonciré kwaliteiten. 

Wat is de prijs van een betonciré badkamer?

Qua prijs is de labour of lime stuc ook vergelijkbaar met de kosten van glad pleisterwerk en schilderwerk. Dus dat bespaart tijd en kost ongeveer hetzelfde maar heeft een mooie betonciré achtige uitstraling. Dan ben je tussen de 45,- en de 80,- per m2 kwijt. Daarbij creëer je met de labour of lime stuc een veel gezonder woonklimaat dan met een gips of een cement. Doordat kalkstuc de lucht reinigt en een vochtregulerende werking heeft. Ook hoeft u de muur niet eerst glad te stuccen en dan schilderen, maar je kan de kalkstuc gelijk over de bestaande muur aanbrengen in de kleur die je mooi vindt. Twee vliegen in 1 klap voor nagenoeg dezelfde kosten als glad stuccen en schilderen. Je creëert ook nog eens een beter leefklimaat in huis creëert en een mooier eindresultaat door de puurheid qua sfeer en stijlvolle uitstraling van de kalkstuc wat je met verf/sauswerk niet had bereikt 

Betonciré badkamer

Wat zijn de voordelen van een betonciré badkamer? 

De voordelen van een betonciré badkamer zijn in eerste instantie dat je met betonciré de de badkamerwanden, vloeren, plafond en badkamermeubels (net als met tegels) waterdicht en vuilafstotend kunt afwerken. Mits je uiteraard de juiste kwaliteit betonciré gebruikt, en door specialisten op dit gebied laat uitvoeren. Een voordeel ten opzichte van tegels is dat je met een betonciré badkamer voegloos door het leven kan. En dat is echt een heel groot voordeel. Aangezien voegen worden altijd vies en schimmelachtig worden, ze zijn bijna niet netjes te houden. Veel mensen gaan er vanuit dat tegels beter zijn wat betreft waterdichtheid maar dat is echt onzin. Want de voegen zijn vele malen gevoeliger voor eventueel lekkage dan de betonciré. Met betonciré creëer je een naadloos geheel, wat heerlijk is qua onderhoud maar wat ook een heel mooi en rustig beeld geeft. Welke stijl ook bij je past. 

Betonciré badkamer sfeer

De meeste mensen zoeken in hun stijl toch ook een wellness achtige sfeer en die creëer je heel makkelijk met betonciré. Prachtig die rust en puurheid wat dit naadloze/voegloze matte stucwerk uitstraalt. Door eventueel ook nog een aantal nissen toe te voegen en je badmeubel op maat helemaal of gedeeltelijk mee te stuccen in de betonciré́, wordt dit wellness/spa beeld nog meer versterkt en creëer je een oase van rust en puurheid wat met tegels vele malen lastiger te bereiken is. Daarnaast is het materiaal ook heel lekker aan je voeten doordat het voegloos is en het is qua gladheid vergelijkbaar met een matte tegel. Het is heel fijn in combinatie met vloerverwarming en zeker ook aan je voeten;-). Ook is een betonciré heel erg praktisch voor renovatie of restyling van een badkamer. Aangezien het maar een heel dun laagje is van ongeveer 2 tot 3 mm, is het ideaal om dit materiaal over de huidige ondergrond te stuccen, mits deze vloer kan fungeren als een stabiele ondergrond. U wilt het bijvoorbeeld over de tegels heen eerst egaliseren we dan de voegen, we maken dan een hechtbrug en stuccen de betonciré erover. Het voordeel is dat deze afwerking dan maar een paar mm omhoog komt wat vaak netjes aansluit op de bestaande bouwdelen, je dus niet alle deuren in te korten. Ook ontstaat er geen hoogte verschil met bestaande vloeren waar het op aan moet sluiten. Ook bij draaiende delen hoeft u niet bang te zijn dat ze niet meer open kunnen zoals bijvoorbeeld ramen en/of stalen deuren. Dat maakt betonciré uniek, een dunne harde kwalitatieve laag waarmee een waanzinnige metamorfose te realiseren is in bijvoorbeeld de badkamer en vervolgens ook nog eens heel praktisch in gebruik is. 

Qua uitstraling kun je er heel veel kanten mee op. Want je kunt in je betonciré badkamer ook  allerlei structuren uit laten voeren en het is uiteraard in heel veel kleuren verkrijgbaar. Dus creatief gezien ook een fantastisch product welke in alle stijlen toepasbaar is en je je eigen creativiteit de loop kunt laten