Betonciré trap

Wat is een betonciré trap? 

Betonciré vloer

Een Betonciré trap is een dichte of open trap, vanuit de bouw opgeleverd van hout of beton en dan vervolgens afgewerkt met een betonstuc of in de volksmond ook wel genoemd betonciré. 

We hebben voor trappen 2 betonciré achtige systemen betonstuc of te wel betonciré die wij geschikt vinden qua kwaliteit voor op een trap. We hebben BetonSurTon een sterk materiaal met een levendige ton sur ton uitstraling. Daarnaast hebben we ook Topcret Baxab wat we aanraden voor trappen omdat dit echt het sterkste product op de markt is, als je het vergelijkt met alle andere betonciré achtige materialen. De Topcret Baxab Betonciré trap is qua uitstraling wat rustiger. Dit komt omdat deze afwerking een minimale kleurschakering laat zien. Wel is het met een spaan aangebracht en is het ook een cement gedragen systeem dus het ziet er niet uit als kunstof of verf maar als een mooie zijdematte steensoort. Iets meer richting quarts. Wat je doet denken aan de trappen en vloeren in huizen of bij zwembaden in de luxe vakantie huizen in bali of op ibiza. 

Het mooie van deze beide afwerkingen is dat het is elke interieurstijl past. Het zo afhankelijk waar je het mee combineert en in welke kleur of structuur je het laat uitvoeren. Je creëert er een tijdloos beeld mee. Het wordt ook wel luxe beton genoemd. En dat is wel een mooie omschrijving want als je een trap van beton laat plaatsen in je huis dan geeft dat toch al snel een industrieel beeld. Door deze vervolgens af te werken met een betonciré krijgt het een stijlvoller of iets zachter beeld. Beetje afhankelijk van de kleurkeuze kun je met betonciré de trap beter laten aansluiten op je stijl / sfeerbeeld wat je zou willen creëren. Kies je voor een beige of een zand of wittige kleur dan past dat goed bij een scandinavisch, modern of ibiza stijl. Kies je meer een sobere kleur uit de bruinen bijvoorbeeld dan past dat weer goed bij een wabisabi sfeer. Je kunt er met betonciré́ ook voor kiezen om de hoeken wat ronder te maken wat zo’n wabisabi sfeer nog sterker maakt. Rechte hoeken en een mooie lei grijze kleur past weer goed bij een stijlvol wonen sfeer. Dus een wat is een betonciré trap? dat is een gestikte trap wat in veel verschillende sferen en kleuren uitgevoerd kan worden en welke duurzaam en praktisch is in gebruik. 

Wat is het verschil tussen betonstuc en betonciré

Er wordt vaak gevraagd wat het verschil is tussen betonstuc trap en betonciré trap, wat het verschil is tussen micro cement en betonciré of wat het verschil is tussen mortex en betonciré. In de basis zitten ze in dezelfde hoek maar zijn het vergelijkbare systemen met als doel om vloeren, wanden, plafonds, meubels en zwembaden etc waterdicht en naadloos af te werken. 

Betonciré is eigenlijk een merknaam welke een categorienaam geworden is vergelijkbaar met luxaflex of spa rood, je besteld een spa rood aan de bar maar je krijgt een totaal ander merk bronwater. De categorienaam is eigenlijk betonstuc of betonciré, maar alle soorten stuc worden dus snel betonstuc of betonciré genoemd. Ondertussen zijn er heel veel andere systemen voor een betonciré trap oftewel betonstuc trap op de markt gekomen. Zoals microcement en mortex en nog heel veel andere merken die deze termen weer door elkaar gebruiken. Dus dat maakt het heel ingewikkeld. 

StucAtelier is al vanaf het begin dat betonciré als merk op de markt kwam bezig met het verwerken van dit materiaal. En houden alle ontwikkelingen op dit gebied goed in de gaten en testen veel systemen uit zodat we zeker weten dat we met de beste systemen werken rekening houdend met de wens qua uitstraling en qua gebruik. Dus als je meer wilt weten over de verschillen tussen al deze betonciré achtige materialen, kunt u een keer een afspraak maken om langs te komen in ons StucAtelier Nijkerk. Belangrijk is om te weten wat je verwachting van het materiaal is op basis van kwaliteit en uitstraling. Daar zitten de grootste verschillen in. Aangezien het een afwerklaag is, is de kwaliteit uiteraard ook afhankelijk of te beïnvloeden door de ondergrond. Daarom is het belangrijk om goed te overleggen wat je wilt bereiken en wat je daar dan voor over hebt. Want er is heel veel mogelijk maar als de kwaliteit beter is zijn er vaak meer handelingen nodig waardoor het dan ook meer gaat kosten. Dus goed overleg is daar heel belangrijk in. 

Wat zijn de voordelen van een beton ciré trap? 

Betonciré trap

Het voordeel van een betonciré trap is dat het een duurzame en praktische afwerking is. Het is glad maar ook weer niet spekglad en daardoor veel beter schoon te houden is dan bijvoorbeeld tapijt. Het is krasbestendig en beschadigd daardoor veel minder snel dan bijvoorbeeld schilderwerk. Als het na jaren gebruik toch lichte beschadigingen heeft opgelopen is het ook weer makkelijk te herstellen. 

Doordat betonciré een hele sterke afwerking is van maar 2 / 3 mm dik is het ideaal om te gebruiken als trapafwerking. Zowel voor nieuwe trap als bij renovatie. Je creëert met betonciré op je trap een tijdloos beeld, daarom noemen ze het ook wel luxe beton. Want als je een trap van beton laat plaatsen in je huis dan geeft dat toch al snel een industrieel beeld. Door deze vervolgens af te werken met een betonciré krijgt het een stijlvoller of iets zachter beeld en een betonciré trap is veel minder vlek gevoelig dan echt beton. 

Een beetje afhankelijk van de kleurkeuze kun je met betonciré de trap beter laten aansluiten op je stijl / sfeerbeeld wat je zou willen creëren. Kies je voor een beige, een zand of wittige kleur dan past dat goed bij een scandinavisch, modern of ibiza stijl. Kies je meer een sobere kleur uit bijvoorbeeld de bruinen dan past dat weer goed bij een wabisabi sfeer. Je kunt er met betonciré ook voor kiezen om de hoeken wat ronder te maken wat zo’n wabisabi sfeer nog sterker maakt. Kies je voor rechte hoeken en een mooie leigrijze kleur dan past dit weer goed bij een stijlvol wonen sfeertje. 

Oftewel wat is een betonciré trap? dat is een gestucte trap met betonciré achtig materiaal welke in vele sferen en kleuren uitgevoerd kan worden welke duurzaam en praktisch is in gebruik. Het is verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren en structuren dus altijd passend bij de sfeer dit je wilt neerzetten. Door voor een mooie natuurlijke kleur te kiezen is het ook nog eens zeer tijdloos en dat is wat je wilt als je een kostbare verbouwing of afbouw aan het doen bent dan wil je er weer jaren tegenaan kunnen. De betonciré afwerking is zowel voor renovatie als voor nieuwbouw een prachtige luxe afwerking om je trap mee te bekleden. 

Waarom is Stucatelier.nl de beton specialist voor jou? 

Waarom wij de specialist voor jou betonciré trap, badkamer, keuken ect. Ons atelier is ontstaan vanuit vakmanschap en een passie voor innovatieve materialen en mooie dingen. We ontwikkelen tijdloze wand- en vloerafwerkingen die veelzijdig toegepast kunnen worden in alle denkbare ruimtes (vloeren, keukens, badkamers, trappen, woonkamers etc.). We bruisen van de ideeën en zijn continu op zoek naar nieuwe uitdagingen. Materialen die jouw huis onderscheidend maken en aansluiten op nieuwste trends op het gebied van interieur. 

Betonciré trap

StucAtelier biedt de beste kwaliteit en creativiteit in decoratieve gestucte wand- en vloerafwerkingen in rustgevende kleuren, materialen, vormen en structuren met een vleugje imperfectie. We hebben een eigen stijl en jarenlange ervaring in het toepassen en ontwikkelen van betonstuc producten, waardoor we durven te zeggen dat we dankzij onze productkennis voorloper zijn op dit gebied. Wij houden de ontwikkelingen in de markt nauwlettend in de gaten, we testen nieuwe mogelijkheden, kiezen de beste materialen en ontwikkelen onze producten steeds verder door. Hierbij staat kwaliteit voorop! Onze stucadoors, ieder met een nauwkeurig en artistiek oog, zijn dagelijks bezig met het creëren van die sfeer die past bij jouw wensen, we noemen ze ook wel ‘wall-designers’;-). Een juiste mix van structuren, kleuren en materialen bepalen het eindresultaat. 

De eigenaar van stucatelier Hans Doppenberg is al vanaf zijn 17e jaar bezig met dit vak. Ondertussen is hij bijna 50 jaar oud en heeft dus heeft genoeg ervaring opgedaan in de afgelopen jaren en zich volledig gespecialiseerd op dit gebied. Hij is gestart met gips, tadelakt, leem, kalkstuc en cementstucs wat overigens nog steeds wordt uitgevoerd voor wat betreft droge ruimtes. 

Hij heeft ook aan het begin gestaan van de betonciré trend. Hij heeft alle ontwikkelingen op dit gebied op de voet gevolgd en nog steeds worden alle interessante producten die nieuw op de markt komen uitgetest om te waarborgen dat stucatelier altijd met de beste systemen werkt. Ook wordt er uiteraard gekeken naar de uitstraling van de verschillende betonciré trap systemen. En wordt er gekeken naar het gebruik. Is het voor een wand, vloer of meubel? Er is dan ook nog verschil of het voor een aanrechtblad, een tv meubel, een vloer in de woonkamer of in de natte douchebak is. Stucatelier heeft voor alle gebruiksvormen de beste materialen en daarbij ontwikkelen ze ook met deze verschillende systemen verschillende structuren en kleuren zodat het past de vraag / wens van de klant. 

Stucatelier houdt ook alle woontrends goed in de gaten en zorgt er voor dat de structuren en kleuren goed aansluiten op de trends van het moment. en werkt daarnaast voor diverse toonaangevende architecten en woonstudio’s die ook de nodige inspiratie geven op dit gebied. 

Daarnaast heeft het stucatelier een stabiele groep met goed opgeleide stucadoors waardoor de kwaliteit stabiel gewaarborgd blijft. En last but not least heeft het stucatelier een uitgebreide showroom/ atelier waar je op afspraak goed en vakkundig geholpen wordt en waar je alle mogelijkheden kunt zien op dit gebied door middel van stalen en/of proef wanden. 

Ben je op zoek naar inspiratie? Wil je onze trap, wand- en vloerafwerkingen graag in het echt zien? Of heb je een idee en zou je graag advies willen? We nodigen jou graag uit voor een bezoek aan ons atelier!